Programul Gladiator

Asociaţia Gladiator a fost înfiinţată de prof. conf. univ. Szobi Cseh în anul 2005.

Programul “Gladiator” este unic în România şi a fost preluat de ţări precum Franţa şi Australia datorită rezultatelor pe care le-a obţinut de-a lungul timpului.

Programul este destinat instruirii, educării şi antrenării copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 9 şi 20 de ani, prin activităţi sportive şi recreative care au ca scop prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile. Beneficiarii proiectului sunt copii fără posibilităţi materiale, cu probleme de integrare socială, copii din centre de plasament sau din familii dezorganizate.

În program se regăsesc discipline sportive precum scrimă, box, arte marţiale, dar şi elemente de cascadorie şi improvizaţie scenică, ei fiind îndrumaţi de patru antrenori şi doi instructori specializaţi.

Din 2008, Szobi Cseh a extins programul Gladiator şi a creat programul pentru copiii cu handicap psihic si fizic sever, care are ca scop crearea treptată a unei motricităţi ce merge spre normal. Copiii beneficiază de gimnastică medicală adecvată şi de un bagaj motric asigurat de exerciţiile specifice diverselor sporturi, de exemplu, tehnici de îndemânare şi coordonarea mişcărilor.